2021-04-03
Interiørkonsulenten Kristina følte at soverommet var altfor «kaldt» og ikke var i harmoni med det eldre husets opprinnelige stil. Løsningen ble veggpaneler, dekorasjoner og en helt ny fargesetting. Resultatet – en mye lunere atmosfære.
Portrait.jpg
Navn: Kristina Hede Fogsgaard
Familie: Ektemann og to døtre
Alder: 30
Yrke: Interiørkonsulent
Bor: Patrisiervilla på Østjylland i Danmark
Aktuell: blogger på rosemille.dk
Kristina Hede Fogsgaard jobber som interiørkonsulent hos Invita, et dansk firma som selger skreddersydde eksklusive kjøkken. Kristina bor, sammen med ektemann og to døtre, i en over 100 år gammel patrisiervilla på Østjylland i Danmark.
Det var husets opprinnelige sjarm vi forelsket oss i, de dekorerte takene og ikke minst den innebygde bokhyllen! Nå har vi bodd her i 10 år og renovert en god del i løpet av årene. Vi har stor respekt for husets opprinnelige stil og har forsøkt å ta hensyn til det gjennom alle oppdateringene. Det er flaks at jeg har en lidenskap for renovering, for det er virkelig et evighetsprosjekt å ha en sånn type bolig.
Kristinas seneste renoveringsprosjekt er en skikkelig omgjøring av parets soverom.
Jeg hadde lenge gått og fantasert om vakre veggpaneler og bygd dem i hodet mitt. I så stor grad at hver gang jeg så bilder av dette på Instagram, Pinterest eller i møbelannonser så begynte jeg nesten å sikle. Fra før var det en stor horisontal list i soverommet, som gikk langs hele veggen. Med den som utgangspunkt var det lett å bygge veggpaneler både ovenfor og under. Jeg la til hjørnedekorasjonene for at det skulle passe inn med husets originale detaljer.
Bild1.jpg
Bild2.jpg
Hovedproblemet med soverommet var at det for meg føltes for «kaldt», og oppgraderingen av veggene var en del av en større forandring. Så i tillegg til å sette opp stukkaturen, ble veggene malt i en lys varmgrå farge, som nesten gikk over mot beige. Og gulvet som tidligere var grått, og ikke matchet med noe annet, ble malt hvitt.
Har du noen råd til de som skal sette opp veggpaneler?
Det kan være en god ide å visualisere ideene ved for eksempel å ta et bilde av rommet og veggene, og så tegne opp panelene i Photoshop eller liknende. Det gjør det lettere å se om det blir for mye eller for lite, eller om noe bør endres. Bruk god tid på planlegging, og søk råd hos D-cor hvis du har spørsmål. Jeg har fått svært god rådgivning og raske leveranser. Alle produktene har vært i god kvalitet og har derfor vært lette å jobbe med. Og det vises selvfølgelig i resultatet. Et annet tips er å bestille gjærkassen, den har virkelig gjort arbeidet med å sette opp listene mye lettere.
Storbild1.jpg
Jeg valgte en ganske smal list, vegglist Z354, for å bygge de firkantede rammene. Disse monterte jeg både over og under den tykkere midtlisten. For å gi panelene litt ekstra karakter, la jeg også til noen dekorative hjørneornamenter, ornament A360LR.
Jeg valgte faktisk å sette opp listene først, før jeg gjorde noen av de andre forandringene. Det var fordi jeg virkelig så frem til å sette opp disse, men også fordi det helt klart var den morsomste delen, ettersom de utgjorde den største forandringen i rommet.
Bild3.jpg
Bild4.jpg
Hvordan trives du i soverommet nå?
Jeg blir så glad hver gang jeg går inn i rommet og det ser ut som om panelene alltid har vært der!
Vil du se mer av Kristinas vakre villa, følge med videre på renoveringen eller ta del i andre renoverings- eller interiørtips, så gå inn på bloggen www.rosemille.dk eller følg @_rosemille på Instagram.