2022-02-13
En leilighet fra århundreskiftet på 32 kvadrat som ikke har blitt pusset opp på over 40 år, skulle vise seg å være akkurat det eiendomsmegleren Caroline Hanell var ute etter når tiden var inne for at hun selv skulle finne en ny bolig.
Storbild0.jpg
Den 27-årige eiendomsmegleren Caroline Hanells hverdag handler om å hjelpe kjøpere i Stockholm sentrum med å finne drømmeboligen. Når det ble hennes tur til å kjøpe seg en ny bolig, var kravlisten klar: det skulle være et skikkelig oppussingsprosjekt.
Jeg ville ha et objekt som jeg kunne forme fra grunnen av, med de fargene og materialene jeg selv ønsket. Det var aldri aktuelt for meg å kjøpe et ferdig oppusset prosjekt, for jeg har min egen stil. Tanken var å skape en liten tomannsbolig i luksusstil med sjarmerende hotellfølelse og en optimal planløsning for hyggelige middager. Det leilighetene jeg var interessert i hadde til felles, var høyt under taket, høy plassering i eiendommen og mye lysgjennomstrømming. Dessuten lette jeg bare i Vasastan/Østermalm, siden det er der jeg jobber som megler, og der jeg også foretrekker å bo, forteller Caroline.
Leiligheten som ved visningen bestod av ett rom og kjøkken fordelt på 32 kvadratmeter, hadde ikke blitt pusset opp på flere tiår.
Storbild1.jpg
Boligen lå i en eiendom fra århundreskiftet anno 1913 i Vasastan, og var et grovt renoveringsprosjekt fra starten av, siden den forrige eieren hadde bodd der i over 40 år. Jeg gjennomførte en totaloppussing slik at den fikk to rom og kjøkken, ved at jeg rev ut det gamle kjøkkenet som dessverre hadde forfalt helt siden huset ble bygd, og gjorde det rommet om til soverom. Det nye kjøkkenet ble flyttet ut i stuen som dermed fikk åpen planløsning. Den brune vinylen som dekket alle gulvene i leiligheten, ble erstattet med den stilrene fiskebensparketten som preger boligen i dag.
Bild1.jpg
Bild2.jpg
Storbild2.jpg
Caroline som har pusset opp leiligheter tidligere, planla oppussingen helt på egen hånd.
Jeg startet med et tydelig moodboard for å få en helhetsfølelse av sluttresultatet. På den hadde jeg en tidløs fargepalett og nøye utvalgte materialer som holder over tid, alt for å bevare eiendommens historikk og byggeår. Det var viktig for meg å ha en blanding mellom moderne og kvalitetspregede materialer kombinert med følelsen av at det faktisk er en leilighet fra århundreskiftet. Derfor ble vegglister, dype vindusnisjer, plassbygd oppbevaring, høye gulvsokler, takstukkatur, takrosetter, dører med speilfyllinger og dørdekor en selvfølge i oppussingen, sier Caroline, og fortsetter:
Det vanskeligste var å utforme kjøkkenet med alle maskinene jeg hadde valgt, på den lille overflaten som fantes i hverdagsrommet. Jeg baserte meg på stramme mål, men fikk til slutt akkurat den utformingen jeg ville ha. Det enkleste var å velge veggfargene fra Jotun og vegglistene fra D-cor, siden jeg ønsket en tidløs fargepalett med hvitt og lysegrått sammen med fiskebensparketten og det beige kjøkkenet.
Bild3.jpg
Bild4.jpg
Resultatet er en veldisponert liten toroms med eget soverom, som er utstyrt med alt man kan ønske seg i form av et fullt utstyrt kjøkken og godt med arbeidsflater. Soverommet er innredet i rolige farger, og har akkurat plass til en 180-seng. Det er lite men praktisk med tanke på de ganske få kvadratmeterne boligen har.
Bild5.jpg
Bild7.jpg
Jeg er så utrolig fornøyd med resultatet av materialvalgene, og alt ble nøyaktig slik jeg ville ha det, om ikke bedre, avslutter Caroline.
Storbild3.jpg
Caroline om ...
… leilighetens innredningsstil:
Jeg vil nok beskrive stilen som en blanding av trendy magasin og chic/boutique-følelse med fokus på avslappet hotellstil.
… jobben som eiendomsmegler
Det jeg liker best med jobben min, er at ingen dager er like og at vi treffer så utrolig mange ulike, herlige mennesker som vil ha hjelp med å finne sin nye drømmebolig. Det er også svært tidkrevende og gir svært lite tid til egentid hjemme, men vi har også mulighet til å planlegge dagene våre slik vi selv vil, og får på den måten større frihet i arbeidet.
… om hva følgerne får se på instagramkontoen @carolinehanell
Min Instagram er en salig blanding av privatlivet med min lille pomeranian Ellie, venner og familie, innredning, boliger, trening og, selvfølgelig, min travle hverdag som megler!
Produktene hjemme hos Caroline er vegglistene Z351, Z318 og Z330 (oppdatert til Z323), dørdekoren Z132, dekorasion A634 samt taklist Z120.