2021-05-29
Storbild1.jpg
Frank Deco er en interiørbedrift med fokus på renoveringer og nybygg i Stockholm. Hanna Larsson, 31 år, er interiørarkitekt og grunnlegger av bedriften.
Jeg hjelper kundene med blant annet materialvalg, utforming av kjøkken og bad, fargevalg og selvfølgelig stukkaturer. Hvis kunden ønsker det, kan jeg også, sammen med gode håndverkere, prosjektere oppdraget. I store prosjekter jobber jeg nær kunden i intensive perioder, ofte i flere måneder. Målet mitt er ikke bare å overlevere et godt resultat og et ferdig prosjekt, men at kunden også skal ha en trygg og, for ikke å glemme, morsom reise på veien dit. Jeg har stor respekt for at jobben min er noens hjem og drøm.
Nylig avsluttet Hanna et renoveringsprosjekt i en eldre leilighet i Vasastan/Norrmalm. Der drømte eierne om et stilrent og eksklusivt hjem, som samtidig skulle føles hjemmekoselig og velkomment.
De engasjerte meg i høst for å hjelpe dem med de utrolig mange valgene man må ta ved en renovering. Vi har blant annet åpnet opp bærevegger, montert nytt kjøkken og walk in closet, lagt gulv, trukket om det elektriske anlegget, satt opp vegglister, takstukkaturer, takrosetter, kornischer og malt vegger, takk og snekkerarbeider. Fargevalgene er sobre med mørke kontraster, og materialene er en blanding av stein, messing og tre. Tekstiler og stukkaturer spilte en stor rolle for å oppnå drømmebildet, og det var viktig å ta hensyn til husets arkitektur samtidig som vi tok inn en del moderne innslag.
Bild1.jpg
Bild2.jpg
Leiligheten har taklister som er satt opp som en kornisch. Kornisch er en list som er montert et stykke ut fra veggen for å skjule gardinfestene. Effekten gir en staselig hotellromsfølelse. Det er flere ulike måter å lage en kornisch på. Den enkleste måten er å velge en ferdig kornisch-list fra kategorien «Kornisch» i nettbutikken. Disse listene har en bred overflate oppe, som limes fast mot taket. Flere av variantene er dessuten tilpasset så det enkelt kan legges til ledbelysning.
Men noen ganger vil man ha en annen type list enn de variantene som finnes av ferdige kornisch-lister, for eksempel en med mer dekor. Da må man gi taklisten noe nytt å feste mot, i og med at veggen som man vanligvis fester listen mot ikke lenger kan brukes. En enkel måte å løse dette på, er å sette opp en stender. Stenderen må festes i taket, og deretter er det bare å lime fast taklisten mot stenderen. Tenk på at stenderen må være litt kortere enn taklisten, slik at den ikke stikker ut og er synlig under taklisten.
Storbild2.jpg
I dette prosjektet ville kunden ha doble gardiner, og dermed var det også behov for doble gardinskinner. Skinnene festes innenfor taklisten, og avstanden mellom vegg/vindu avhenger av hvor mye tekstil du skal ha og om du skal ha én eller to gardinskinner. Vi trengte 30 centimeter til skinner og gardiner. Når du skal måle opp plasseringen for kornischen og gardinskinnene, vær oppmerksom på dype vindusposter eller radiatorskjulere som står ut fra veggen. Gardinene skal kunne falle fritt ned mot gulvet. Vi satt også opp ledstrips for å skape en fin belysning.
Storbild3.jpg
Hva holder du på med akkurat nå og kan man kontakte deg?
Akkurat nå har jeg tre større prosjekter på gang, et hus i Nacka, et renoveringsprosjekt i Vasastan og Margaux Dietz sin loftsleilighet. Man kan kontakte meg via www.frankdeco.nu, [email protected] eller Instagram @frank.deco.
Fotograf: Robin Colegate / Colegate Photography