2022-11-30
Inredningshjälpen er en av Sveriges største interiørblogger og drives av Anette som higer etter gjennomførbart design og personlig interiørstil. Anette vor til vanlig i Malmø og har også en leilighet i sommerbyen Torekov. Her forteller hun om oppfriskningen leiligheten har fått ved hjelp av nøye utvalgte gulvlister og kreative byggeløsninger.
Storbild1.jpg
Da vi kjøpte leiligheten var det et nytt fint gulv i heltre, nytt kjøkken og en møblert hems på toppen av selve leiligheten. Men vi følte at vi måtte ha nye finisher og gulvlister, for de som var der fra før var skjødesløst satt på og ikke i den stilen jeg ønsket. Så ble det utvidet til nye vinduskarmer, listverk rundt vinduer, elementbeskyttelse, en kakkelovn som ble murt opp, innebygd bod og en vegg som åpnet seg mot gangen, sier Annette.
Storbild2.jpg
Gulvlister er utsatt for daglig slitasje, derfor valgte Anette MD360 gulvlister, som er utviklet ved hjelp av en spesiell "Scratchshield-teknologi". Dette gjør gulvlisten veldig hard og holdbar og vanskelig å skrape opp selv med skarpe verktøy - noe til og med håndverkerne til Anette la merke til.
De nye gulvlistene er høyere enn standardlister, men de er fortsatt klassiske og moderne for at de ikke skal gå over i århundreskiftet, det ville ikke passet inn i denne leiligheten som har ganske lav takhøyde og skråtak i stuen. Vi fikk hjelp av en snekker vi leide. Ifølge tømreren ble han overrasket over hvor lett det var for ham å sage og jobbe med det splitter nye materialet polyforce, og at skjøtene forble homogene fordi materialet ikke er følsomt for varme eller kulde.
Den samme gulvlisten valgte Anette å endre for å bli vindusforing, slik at alt er i samme stil.
Storbild3.jpg
Gulvlisten følger faktisk med som en vakker interiørdetalj i hele leiligheten og er også en fin ramme/sokkel til den innebygde garderoben som vi lot snekkeren lage etter mine instruksjoner.
Storbild4.jpg
Også på soverommet er gulvlisten synlig der den avslutter sidene av elementbeskyttelsen og fortsetter opp i linje med vinduet, som også fikk en ny massiv vinduskarm av tre.
Storbild5.jpg
Små detaljer som gjør en stor forskjell for helheten. Jeg er superfornøyd med resultatet, pluss at mannen min som normalt er litt skeptisk til alt nytt også er imponert over materialet og hvor bra det ble.
Se mer av Anettes vakre hjem via Instagram-kontoen @inredningshjalpen