2020-05-09
Hva bør man tenke på før man renoverer et kjøkken? Hvordan velger man stukkatur til et moderne kjøkken i en eldre bolig? Møt Carlos som har planlagt og tegnet selve drømmekjøkkenet på egen hånd!
Navn: Carlos Montecinos
Alder: 35
Familie: Forloveden Emina og datteren Ellie
Sted: Gøteborg
Yrke: Forretnings- og prosjektutvikler innen bygg og eiendom
Carlos Montecinos bor i Gøteborg i en vakker leilighet fra århundreskiftet sammen med forloveden Emina og datteren Ellie. Boligen ble oppført i 1906 og har mange fine elementer som var vanlige på den tiden, for eksempel god takhøyde og flotte kakkelovner.
Vi lette lenge før vi fant et objekt som vi mente hadde alle kvalitetene vi ville ha, og som var mulig å gjøre om fra toroms til treroms. Nå når vi er tre i familien, fire hvis man regner med hunden vår Milo, er det fint å ha et eget soverom til datteren vår, forteller Carlos.
Beskriv interiørstilen deres og hvordan du finner inspirasjon.
Det er flaks at vi har samme smak, for det meste i hvert fall. Men jeg vet ikke helt om vi har en bestemt interiørstil, bortsett fra at vi har en generell interesse for arkitektur og interiør. Reisene våre er kilder til god inspirasjon for oss. Der kan vi oppleve miljøer som vi vil gjenskape hjemme, for eksempel soverom fra et bestemt hotell. Eller at vi ønsker å fange opp den luksuriøse atmosfæren fra lobbyen i et fint hotell. Ellers skal jeg ikke legge skjul på at Pinterest er kanonbra for inspirasjon, og det er også veldig praktisk å kunne skape felles oppslagstavler og Pins.
Fortell om kjøkkenet og hvordan du gikk fram for å skape det.
Siden jeg har bakgrunn fra bygg og eiendom, kjenner jeg godt til de tekniske aspektene i et hjem. Så da vi skulle flytte kjøkkenet fra et rom til et annet, var det svært viktig at det tekniske og ikke minst ventilasjonen skulle være velfungerende. Da det var på plass, tegnet vi opp hele kjøkkenet og tenkte nøye gjennom hvilke funksjoner vi ville ha i kjøkkenet. Vi planla kjøkkenet i det nye rommet, og det er en åpen planløsning med kjøkken og stue i ett. Med tanke på den åpne planløsningen var det viktig at kjøkkenet skulle være pent å se på. Vi endte til slutt opp med et kjøkken fra IKEA som heter Lerhyttan. Lerhyttan er både pent og kostnadseffektivt, og ved å kombinere det svarte kjøkkenet med håndtak og knotter fra Buster and Punch samt svart komposittstein fra Cosentino, synes vi at kjøkkenet i seg selv ble en flott innredningsdetalj. Vi liker kontrasten mellom det svarte kjøkkenet og den ellers ganske lyse leiligheten.
Fortell om stukkaturen
Siden kjøkkenet gjør mye ut av seg rent visuelt, ville vi ha en stukkatur som er elegant og lekker å se på, men som ikke stikker seg for mye ut. Det kan lett bli for mye hvis man har for mange iøynefallende elementer, så vi er veldig fornøyde med hvordan stukkaturen komplementerer kjøkkenet og rommet ellers.
Vi hyret en snekker som påtok seg å renovere hele leiligheten, inkludert å sette opp ny stukkatur i hele leiligheten. Siden vi åpnet og slo ned vegger, hadde vi ulik originalstukkatur i samme rom, så vi valgte derfor å fjerne den gamle og satte opp en ny enhetlig stukkatur i kjøkkenet/stuen. Den gamle stukkaturen var i veldig dårlig stand, så vi kunne fjerne den med god samvittighet.
Har du noen tips til andre som skal i gang med renovering av kjøkken?
Et kjøkken skal være praktisk samtidig som det er pent å se på. Tenk gjennom hvordan dere faktisk kommer til å bruke kjøkkenet, så kan dere planlegge det tekniske og utformingen ut fra det. Vi er kostnadsbevisste og liker derfor kostnadseffektive produkter i god kvalitet. Det er ikke nødvendigvis alltid det dyreste kjøkkenet som er det fineste, så jeg vil anbefale å kikke hos IKEA for å finne ut om man kan ha deres kjøkken som et utgangspunkt, om ikke annet selve stammen.
Ellers har det vært viktig for oss å visualisere hvordan kjøkkenet skulle bli. Vi benyttet oss av diverse programvare for å se hvordan kjøkkenet ville se ut til slutt, noe som ga oss selvtillit, slik at vi ikke fikk kalde føtter, men faktisk bygget et helt svart kjøkken med svart stein.
Hvor kan man få se mer av deg og hjemmet ditt?
Du kan få se mer av meg på Instagram-kontoen min «the_montecarlos». Jeg har lukket konto, men du kan jo sende en forespørsel likevel, kanskje godkjenner jeg deg som følger