2020-05-26
Interiørstjernen Hannes Mauritzson forteller om hvorfor han elsker loppemarkeder og tipser om de beste kuppene akkurat nå.
Hannes Mauritzson er 24 år, bosatt i Helsingborg med samboeren Alexander og hunden Charlie og jobber til vanlig med design og kommunikasjon, men det er fra Instagram-kontoen @hannesmauritzson han er mest kjent. Her byr Hannes på interiørinspirasjon og tankevekkende tekster, og nylig ble han kåret til «Årets stjerneskudd» i RUM21:s Awards. Hannes bor i en diskret renovert leilighet fra århundreskiftet med iøynefallende vinduer og god takhøyde, der han skaper innhold for de nesten 40 000 følgerne.
Hvorfor er interiør viktig for deg?
Jeg er en svært urolig sjel og trenger et hjem som gir meg muligheten til å lande. Jeg vil kjenne meg trygg, og jeg mener interiøret er en del av det å skape en atmosfære man føler seg vel i.
Beskriv interiørstilen din og hvor du finner inspirasjon.
Interiørstilen min har gjennomgått en enorm utvikling den siste tiden. Jeg liker å gå på jakt etter eldre gjenstander som er å finne på diverse loppemarkeder og auksjoner. Jeg kan vel si at stilen min har gått fra moderne minimalisme til en blanding av nytt og gammelt.
Den viktigste grunnen til at jeg liker loppis-funnene så godt, er at de skiller seg fra andre menneskers hjem. Dette er ikke produkter som har blitt masseprodusert i like stor skala som nå for tiden, og framfor alt har de en historie og sjel som passer godt inn i vårt hjem. Jeg har jo også lenge sagt at jeg er en gammel sjel i en ung kropp.
Hvordan går du fram for å gjøre gode loppis-kupp?
Jeg må innrømme at jeg egentlig er utrolig dårlig til det, haha! Jeg står aldri i kø for å se på det nye som har kommet inn eller noe, jeg drar for det meste når jeg har tid og lyst. Da pleier jeg å ta et par runder for å ikke gå glipp av noe. Man opplever en spesiell følelse når man finner noe man liker. Akkurat nå finnes det utrolig mange vakre serviser, synes jeg, alt fra Rörstrand til PotteryJo. Det må ikke alltid være gamle ting basert på produksjonsår, men det kan være ting andre har gått lei av eller ryddet ut. Det finnes noe for alle!
Har du noen tips til et loppemarked vi må besøke?
Fyndet i Ångelholm, et av de beste i Skåne!
Har du noen tips til den som skal på loppemarked for første gang?
For å finne det aller beste må man våge å besøke steder man ikke har vært før. Det gjelder også å være aktiv på diverse sosiale medier, siden de ulike loppemarkedene legger ut møbler og pyntegjenstander på nettet. Folk reserverer her, for så å hente på loppemarkedet. De beste funnene ligger definitivt i gamle esker rundt omkring i landet … Tenk å kunne få tilgang til alle disse!
Fortell om dine beste loppis-kupp!
De fleste skapene våre har jeg fått for en billig penge, men de har vist seg å være verdt betydelig mer. Snakk om flaks! Favorittene mine er nok kjøkkenskapet og servisene mine fra Rörstrand, Ostindia Floris og Gröna Anna.
Finnes det noe du samler på?
Serviser, alltid! Man kan aldri ha for mange kaffekopper!
Hva er ditt beste loppis-tips?
Ikke nøl! Det er så mye jeg angrer på at jeg ikke kjøpte. Da jeg kom neste gang, var de borte.
Hvis du vil se mer av Hannes og få daglige doser av herlig interiørinspirasjon, kan du følge kontoen @hannesmauritzson på Instagram. Vi takker Hannes for intervjuet!