2021-04-03
Plassbygd innredning gjør det mulig å skreddersy møbler eller rom helt etter egne ønsker, og man kan ta hensyn til alle tenkelige detaljer. Bli inspirert av Gamla Uppsalas Snickeris byggeløsninger i denne nyrenoverte leiligheten i Uppsala, Sverige.
Gamla Uppsala Snickeri er et svensk byggefirma som har spesialisert seg på kjøkkenrenovering i samarbeid med eksklusive kjøkkenleverandører. De tilbyr også spesialtilpassede og plassbygde løsninger av høy kvalitet. Hvis man er aktiv på Instagram, kan man se skreddersydde møbler som de har skapt hjemme hos kjente interiørprofiler som for eksempel Louise Hjort, Jana Heinrici og Petra Tungården. Viktor Malmberg er møbelsnekker og kjøkkenmontør hos Gamla Uppsala Snickeri, og også ansvarlig for bedriftens oppdrag når det gjelder spesialsnekring.
Storbild1.jpg
Hei Viktor! Fortell hva som kjennetegner virksomheten deres.
Det som gjør oss spesielle er at vi er et lite, men godt etablert firma, med drøye 30 år i bransjen. Vi jobber tett sammen i team, med stor lidenskap for snekring og håndverk. Vi jobber ut fra verdier som personlighet, kvalitet og god service. For hver kunde og hvert oppdrag er unikt, og vi legger alltid ned den tiden som er nødvendig, med snekkerarbeidet i fokus, for at leveransen skal bli den aller beste.
Viktor var nylig med og renoverte en leilighet i Uppsala. En eldre bolig med mye sjarm, med f.eks. kakkelovner som fremdeles fungerer og en herlig takhøyde på 3,2 meter, men som også hadde behov for renovering. Leilighetens eiere, Matilda og Wiktor, ønsket å engasjere dem for å totalrenovere leiligheten samt for å få hjelp med å bevare de eldre snekkerarbeidene og få inn den eldre stilen i de nyproduserte og plassbygde garderobeskapene og bokhyllen.
Bild1.jpg
Bild2.jpg
Før i tiden var det ikke kjøkkenet som var i sentrum når man bygde nye leiligheter. Som oftest var kjøkkenet veldig lite og plassert i et mindre rom i den borteste delen av leiligheten. Matilda og hennes samboer Wiktor valgte derfor å flytte kjøkkenet til en mer sentral del, og en av stuene ble dermed gjort om til det nye kjøkkenet. Det gamle kjøkkenet ble gjort om til soverom. Leiligheten er renovert i tidsriktig stil, med nye passende stukkaturer og listverk fra dere hos D-cor. Vi har også laget plassbygde møbler, garderobeskap og sengegavler, som vi har dekorert med lister og stukkaturer, også levert av dere.
I leiligheten ser man at dørdekoren er laget i klassisk stil. Denne modellen finnes i to lengder. Hvis ingen av disse passer perfekt, er det enkelt å kappe og skjøte sammen to for å forlenge eller korte av ved behov.
Arbeidet med dørdekoren gikk bra, og i dette tilfellet passet de perfekt med én gang. De eneste justeringene vi gjorde var å skjære ut for utenpåliggende ledninger enkelte steder, noe man som oftest må gjøre.
Bild3.jpg
Bild4.jpg
Som nevnt har vi utført en del plassbygd snekkerarbeid i denne leiligheten. Vi har faktisk laget noe i alle rom, hvor vi delvis har brukt deres taklister som topplist eller avslutning på møblene. I entreen har vi plassbygd garderobeskap, hattehylle, sittebenk og elskap. I soverommet har vi plassbygd garderobeskap og et sengemøbel. I stuen har vi bygd et TV-møbel, og i kjøkkenet har vi laget en enklere mørkbeiset hylle.
Storbild2.jpg
Hva er din opplevelse av produktene våre?
Vi har jobbet med produktene deres i omtrent fem år i ulike prosjekter. Ved hjelp av disse har vi laget veggdekorasjoner, listverk, stukkaturer, dørdekor, takrosetter, bygd fremskutte nisjer til gardiner samt til dekorasjon av hyller og plassbygd innredning. Jeg synes produktene er lette å jobbe med, spesielt listene i polyuretan, fordi de er i god kvalitet og har en fin finish. Favorittmodellene når det gjelder taklister som vil liker å jobbe med er taklist Z144 og taklist Z103. Som vegglister bruker vi gjerne modell vegglist Z349 sammen med vegglist Z351, det er en fin kombinasjon.
Har dere noen eksperttips til den som skal montere stukkatur?
Ved montering av rikt ornamenterte taklister er det viktig at man følger mønsteret i listen, også rundt hjørnet. Det vil si at man mønstertilpasser gjæringen, ellers vil resultatet fremstå som slurvete.
Hvem kan kontakte dere?
Alle kan ta kontakt med oss, både privatpersoner og bedrifter. Vi utfører arbeid i og rundt Uppsala og Stockholm, men konsentrerer oss først og fremst om Uppsala. Vi har hele tiden prosjekter på gang både når det gjelder kjøkken og plassbygde møbler. Forespørsel om tilbud skjer enklest vi epost til [email protected].
Se flere bilder fra leiligheten via Instagramkontoene @matildandersson og @gamlauppsalasnickeri.