2020-01-28
Navn: Louise Hjorth
Alder: 32
Bor: I århundreskiftesleilighet på Östermalm med mann og to barn.
Jobber som: interiørdesigner med fokus på totalrenoveringer
Portrett: Fotograf Mats W Nilsson
Rommet var i utgangspunktet soverommet til Louise og mannen hennes, men når familien ble forøket med et barn til, trengtes det et nytt barnerom.
- På det tidspunktet hadde vi ikke tid eller krefter til å gjøre noe annet enn en enkel oppfriskning ,så tok det litt tid før energien kom tilbake– men da gikk jeg virkelig inn for å skape noe utenom det vanlige. I rommet var det originalstukkatur i form av taklister og en mindre takrosett. Disse ble bygd på med vegglister, ornament og dekorasjoner, som sammen skapte et vakkert mønster. Stukkaturlister ble også satt opp på veggene, på bokhyllen som ble bygget på stedet, samt garderoben. Til slutt ble alt malt, både vegger og tak i samme mørke kulør. Et modig valg kan man vel si.
Jag jobber gjerne med dekorlister i mine prosjekt, og jeg synes også at man skal våge å bruke farge. Vi nordboere behøver absolutt lyset, siden vi bor i mørket under store deler av året, men med riktig lyssetting behøver det ikke bli tungt, men kan isteden gi en varm og luksuriøs følelse. Resultatet i dette rommet er jeg veldig fornøyd med! Det eneste som er trist er at bildene ikke får frem hvor fint det er i virkeligheten og ikke viser hvilken wow-følelse det gir, spesielt på kveldstid når belysningen er tent.
Til hverdags jobber Louise med å skape kontorlokaler og showrooms. Fokuset ligger på helrenoveringer og på selve byggeprosessen, men enkelte ganger står hun også for innredningen. En del oppdrag gjøres i private hjem. Et av disse var hjemme hos Sanne Alexandra og Jacob Josefsons, der spesielt soverommet har fått mye oppmerksomhet på grunn av den spesielle designen av taket.
- Her valgte jeg å sette opp heftige takpaneler. . Jag hadde sett noe lignende i en restaurant utenlands, men aldri hjemme i Sverige. Sanne Alexandra var modig og lot alle idéene bli gjennomført. På D-CORs hjemmeside fant jeg en hel egen kategori med bare ulike takpaneler og valgte å kombinere en av modellene med en taklist. Det ble superbra!
Hvordan får du i gang den kreative prosessen?
- Mye kommer jeg på selv og er en miks av inntrykk fra steder jeg har besøkt; restauranter eller boutiquehotell, der alle rommene har ulik innredning. Antageligvis ligger alle disse inntrykkene samlet i underbevisstheten, for mine aller beste idéer kommer i drømmene mine. Jeg drømmer veldig ofte om innredning og kommer da på unike idéer som jeg enten gjennomfører selv eller selger inn til rett prosjekt og kunde.
Hva skjer akkurat nå?
Jeg har tre prosjekt på gang for øyeblikket, ett av disse har akkurat blitt ferdigstilt, det er et firmalokale i Kungsgatan 3 i Stockholm. I tillegg har jeg noe nytt på gang som ennå er litt hemmelig, følg meg gjerne på Instagram @stylebylojs for mer inspirasjon og oppdateringer.
Om man vil ansette meg for å få hjelp med design i hjemmet, så kontakt meg på [email protected]
Fotograf for alle interiørbilder er Jesper Florbrant