2020-09-30
Navn: Jennie Florentz
Familie: Mann, to barn og et tredje på vei!
Bor: Söderköping
Ålder: 28 år
Yrke: Interiørstylist
Jennie Florentz er interiørstylist og viser her frem to veldig gode DIY-tips man kan gjøre hjemme, som på en enkel måte forvandler et slitt skap eller et vanlig lekemøbel fra IKEA. Men først kan Jennie fortelle om yrket sitt.
Det er fantastisk gøy å jobbe som interiørstylist. Det innebærer alltid kreativitet og skreddersydde løsninger fordi alle kunder og behovene de har er unike! Jeg jobber for Noma Design, der vi tar på oss både store og små oppdrag i alle typer miljøer, både offentlige og private. Det kan være alt fra å innrede et kontor, til nybygg eller renoveringsprosjekter. Eller rett og slett bare hjelpe kunden med å finne den røde tråden.
Som interiørstylist må Jennie selvfølgelig også sette i gang prosjekter hjemme hos seg selv.
Jeg elsker først og fremst å gjøre endringer i barnas rom. Der kan fantasien flyte helt ubegrenset! Det å gjøre om et eksisterende møbel eller kanskje et du har kjøpt på loppemarked eller IKEA, kan fordre atmosfæren helt i et rom. Det behøver heller ikke bli spesielt kostbart, det er bra for miljøet og du får i tillegg et helt unikt og personlig møbel!
Lekekjøkken
Lekekjøkkenet DUKTIG fra IKEA har hatt mange forskjellige former hjemme hos oss – alt fra minimalistisk moderne i grått med skinnhåndtak til den seneste varianten som er inspirert av århundreskiftet og gjenbruk. Denne gangen ville jeg lage en variant som kunne passe med min datters antikke 1800-tallsseng og et skap jeg har kjøpt brukt.
Slik gjør du:
 1. Monter kjøkkenet i henhold til bruksanvisningen hvis det er nytt. Jeg valgte å ikke bruke den øvre delen denne gangen, men det kan man jo gjøre som man vil med. Vent med å montere bankeplaten og alle plastdetaljene.
 2. Rengjør kjøkkenet med malingsvask og puss overflaten lett med et sandpapir. Dette for at fargen skal feste seg best mulig. Vær nøye med å pusse bort alt slipestøv!
 3. Monter en gulvsokkel langs den nederste delen som et skjørt. Jeg har valgt en 120 mm høy profillist. Det ble perfekt høyde med doble møbelknotter i filt under føttene på kjøkkenet. Gjære hjørnene i 45 grader og fest med vanlig superlim. Bruk lateksfugemasse hvis det blir noen sprekker i skjøtene.
 4. Videre limte jeg fast en mindre kvartstav på kortsidene for å dekke mellomrommet mellom kjøkkenet og den øvre kanten på sokkelen.
 5. Mal hele møbelet med ett lag med heftgrunning. Jeg malte også plastdøren på begge sider. Bruk pensel der du ikke kommer til med en liten rulle. Jeg bruker en skumrulle for et helt jevn resultat. Følg bruksanvisningen på boksen.
 6. Dekorer møbelet med ornamenter eller lister for å få en litt gammel eller mer landlig stil på kjøkkenet. Mål til hvor du vil plassere ornamentene. Jeg valgte ornamentet Ornament A113 fra D-Cor, og jeg plasserte dem midt på skapdørene. Lim dem fast med superlim.
 7. Mal deretter kjøkkenet med lakkmaling/snekkermaling i ønsket farge i 2-3 lag (mal på samme måte som med heftgrunningen). Pass på så det ikke renner, og slip bort disse mellom lagene hvis det skulle oppstå. Jeg har valgt en helmatt maling i fargen NCS S 3020-Y30R.
 8. Bytt ut håndtakene for et eget uttrykk. Du kan enten bruke ferdige som man får kjøpt, eller lage selv. Jeg har brukt vanlige trekuler som jeg har tredd på et bomullstau og festet med dobbelknuter på innsiden av døren.
 9. Hvis man ikke benytter den øverste delen av kjøkkenet, så kan man med fordel feste knagger og kroker på den ene eller begge kortsidene, til oppheng av redskaper og kjøkkenhåndkle! Eller hvorfor ikke en knaggrekke på veggen?
 10. Monter benkeplaten (og den øverste delen hvis man vil). Jeg har brukt snekkersparkel for å fylle hullene i benkeplaten der overdelen skulle vært festet.
 11. Klart för lek!
Skapet
Det store skapet er et gammelt vitrineskap som jeg fant på Marketplace for bare 250 kroner. Mannen min syntes jeg var gal som kjøpte et gammelt slitt skap, og lurte på hva vi skulle med det. Jeg derimot hadde en plan om å pusse det skikkelig opp og bruke det til oppbevaring av leker og bøker!
Slik gjør du:
 1. Fjern beslag og detaljer som du ikke skal bruke senere. Jeg tok bort de gamle glasshyllene og sprossene på glassdørene ettersom de ikke kunne males på begge sider.
 2. Rengjør møbelet med malingsvask og slip bort lakk med et sandpapir. Det er en fordel med en slipemaskin på et så stort møbel! Vær nøye med å pusse bort alt slipestøv Reparer eventuelle skader med snekkersparkel.
 3. Mal møbelet med ett lag med heftgrunning. Bruk pensel der du ikke kommer til med en liten rulle. Jeg bruker en skumrulle for et helt jevn resultat. Følg bruksanvisningen på boksen.
 4. Møbelet kan gjerne dekoreres med ornamenter eller lister for å få et klassisk og vakkert uttrykk på et ellers kjedelig møbel. Jeg valgte å plassere ornamentet Ornament Z511 fra D-Cor liggende midt på de nederste dørene, ettersom jeg syntes det manglet noe der. Jeg festet disse med vanlig superlim. Dette ga møbelet et skikkelig løft, så det var vel anvendte 68 kroner!
 5. Mal deretter hele møbelet med lakkmaling/snekkermaling i ønsket farge i 2-3 lag (mal på samme måte som med heftgrunningen). Jeg valgte en helmatt snekkermaling i fargen NCS S 3005-G80Y.
 6. I tillegg kjøpte jeg nye hylleplater i furu fra byggvarehuset, som de kappet i riktig størrelse, og malte dem i samme farge.
 7. Bytt ut beslagene hvis du ønsker. Jeg valgte en nettere knott i porselen og antikk messing.
 8. Kle ev. skuffene med nytt stoff. I mine skuffer satt det grønn filt i bunnen, som ikke kunne fjernes. Jeg brukte et slitesterkt møbelstoff i beige lin, som jeg limte fast i bunnen med tekstillim. Videre dekket jeg stoffkantene med en liten kvartstav som jeg limte fast med superlim.
 9. Ferdig!
Takk Jennie for to supre tips! Hvis du vil se mer av Jennie og hennes vakre hjem, kan du gå inn å følge @nordicgrey på Instagram. Hvis du vil ha engasjere Jennie, så send en forespørsel til [email protected].