2020-08-26
Nå kommer et etterlengtet innlegg under temaet DIY-prosjekt. Det er stor interesse for å gjøre ulike DIY-prosjekter, og med hjelp av noen få vegglister er det enkelt å gi et møbel et helt nytt og unikt utseende. Her kommer en «steg for steg-guide» til hvordan man skaper en stilig garderobeøy.
Interiørinteresserte Emy Stenudd er 27 år og bor med forloveden og tre barn i Vindeln utenfor Umeå. Familiens hus er bygd i 1927, og her får Emy utløp for sin kreativitet. Her er det flere møbler som har fått et helt nytt design. Vi ba Emy fortelle hvordan hun forvandlet noen helt vanlige IKEA-kommoder til en luksuriøs garderobeøy.
 1. Start med å skru sammen to Hemnes-kommoder som beskrevet i IKEAs monteringsanvisninger.
 2. Plasser kommodene med baksiden mot hverandre.
 3. Skru en skrue gjennom hvert av de bakre bena både opp og nede. Det gjør at kommodene ikke sklir fra hverandre.
 4. Skap en følelse av et plassbygd møbel ved å skjule sprekken mellom kommoden og gulvet.
  Jeg valgte å gjøre dette ved å først sette opp en stender og deretter feste gulvlister mot stenderen. Til dette prosjektet brukte jeg noen rester av gulvlister som jeg allerede hadde hjemme. Gulvlistene er i to ulike høyder, 8 og 12 cm, og ble plassert oppå hverandre. Sprekken som fremdeles var igjen skjulte jeg med en kvartstaff. Det ble ganske mye lister, men det er ikke noe å bekymre seg for ettersom alt smelter fint sammen når det blir fuget og malt.
 5. Skjul sprekken på sidene der kommodene møtes.
  Her valgte jeg Vegglist Z301 som er en pen og litt bredere vegglist.
 6. Bygg rammer til sidene på kommoden.
  Jeg valgte Vegglist Z351 som er en smal og elegant vegglist. Listene er plassert to centimeter fra kanten opp og nede og tre centimeter inn fra sidene.
 7. Bygg rammer til skuffefrontene.
  Her falt også valget på Vegglist Z351. Fra frontkanten til den vannrette listen er det to centimeter, og fra frontkanten til den loddrette listen er det tre centimeter. Tenk på at den nederste skuffen er en anelse større enn de andre, så der blir også selve rammen litt større. Et tips er å tegne en linje fra kant til kant på fronten med riktig avstand med et langt vater. Da er det enkelt å lime fast vegglisten rett. Det gjør ingenting om det er et par millimeter forskjell på listene når de er kappet. Det kan man justere når de limes fast. Vær nøye med å legge ut bitene til rammen før de limes fast, for å se at det blir riktig.
 8. Når alle rammene er på plass, er det på tide å fuge for å dekke alle feil og sprekker.
 9. Til slutt gjenstår det bare å male møbelet og sette på nye knotter.
  Jeg valgte fargen S7010-R90B.
 10. Ferdig!
Se mer av Emys vakre hjem og få flere DIY-tips på Instagramkontoen @malmrosvillan