2020-05-28
I månedens nyhetsbrev treffer vi designeren Susanne Lundberg, grunnleggeren av innredningsmerket Ruth & Joanna, og får innredningstips for å skape en mer elegant og sofistikert stue.
Navn: Susanne Lundberg
Alder: 33 år
Familie: kjæreste
Bor: Sekelskifteleilighet i Vasastan i Stockholm.
Yrke: Designer og grunnlegger av Ruth & Joanna
Susanne Lundberg syntes at det manglet eleganse på den skandinaviske møbelscenen og dannet i 2014 Ruth & Joanna med visjon om å lage møbler der maksimalistiske materialer møter minimalistisk design.
Jeg grunnla Ruth & Joanna i 2014 med drømmen om å bare designe og produsere møbler under eget varemerke. Den første kolleksjonen jeg lagde bestod av to sofabord og to sidebord med en finish i bladgull som jeg syntes manglet på markedet. Bordene ble godt mottatt, og siden det har vi hvert år sluppet nye kolleksjoner og produkter. Nå er tilbudet betydelig større og består av alt fra sofaer og bord til speil og lamper. Det er morsomt at de fire første modellene jeg laget fortsatt er storselgerne. Det gøyeste med jobben min er selve prosessen med å lage et nytt produkt med alt det innebærer. Å ha kontakt med og besøke fabrikkene er også utrolig inspirerende og gir meg følelsen av at ingenting er umulig.
Ruth & Joannas butikk og showroom ligger i Riddagratan 11 i Stockholm, og å gå inn der er som å havne i noens stue. Lokalene er egentlig en leilighet, men ligger på butikkplan med store vinduer, høyt i taket og der tre av rommene går i fil. Bedriften flyttet inn i 2019, og den måtte første totalrenoveres. I forbindelse med det sørget Susanne for å komplettere med mer stukkatur. Valget falt på takrosett Z51.
I og med at lokalene er i sekelskiftestil syntes vi at takrosettene ville passe med de andre detaljene, og vi er godt fornøyde med valget. I forbindelse med renoveringen sørget for også for at hvert rom fikk sin egen farge på veggene, men felles for rommene er at alle farger er i rolige og behagelige toner. Det er fordi møblene våre kommer i mange vakre farger, og vi ville ikke at vegger og møbler skulle konkurrere men heller komplettere hverandre.
Med stor kompetanse på innredning har Susanne flere håndfaste tips for den som vil innrede stuen i en mer elegant stil:
Ram inn en sofagruppe
Jeg synes det er fint når en sofagruppe er komplett og består av mer enn bare en sofa og ett sofabord. Avhengig av hvilken størrelse man har på stuen, synes jeg at man skal ramme inn med lenestoler, uttrekkssofa eller sittepuffer. På hver side av sofaen kan man gjerne ha sidebord med fine bordlamper på.
Detaljer i sammet
Hvis man ikke vil ha en sofa sammet, synes i alle fall jeg at det er fint med en lenestol, puff eller puter i sammet. Det gir en luksuriøs eller elegant følelse.
En aksentfarge
Et rom består vanligvis av basisfarger og aksentfarger der basen ofte er roligere kulører. For å få mer liv i et rom trengs aksentfarger som kontrast til basisfargene. Avhengig av smak, kan man velge mer spretne kulører som aksentfarge eller roligere som går mer tone i tone med basisfargene.
Et veldekorert sofabord
Sofabordet er en av byggesteinene i en stuen, og derfor skal det også dekoreres med omsorg. Fine brikker, coffeetable-bøker og vaser med friske blomster er alltid sikre kort.
Matte
En stue er ikke komplett uten en matte, da det rammer inn en sofagruppe og gir et mykere inntrykk. Og ikke vær redd for å velge en litt større matte. Ofte synes jeg at mange velger en for liten matte.
Planter
Levende vekster i et hjem gir et beroligende og luksuriøst inntrykk. Velg både større planter å ha på gulvet samt vekster til sofabord og vindu.
Vi sier tusen takk til Susanne for intervjuet. Følg Instragram-kontoen @ruth_and_joanna for mer inspirasjon.