Frigolit_bruksanvisning.jpg

Nåtidens materiale

gir oss mange muligheter for å gjenskape fordums tiders vakre rom. På 1960-tallet begynte man å produsere stukkatur i polyuretan og isopor, noe som kjapt erstattet gips. Prisen er en stor fordel men også at taklister og vegglister monteres enkelt opp av en noenlunde handy person.

Polyuretan & isopor

(polystyren, skum)

Polyuretan er en slagfast hard plast med en tykk, fin hvit ytre, detaljene på ornamenterte lister framstår fint og tydelig. Man kan anvende all slags farge ved maling. Kan brukes utendørs

  • Resistent mot UV-lys
  • Former en fleksibel og hard ytre
  • Kan anvendes utendørs
  • Ikke brennbart materiale

Isoporlistene er ikke like faste, men fungerer helt utmerket, mindre taklister er av hardere isopor og har en fin, glatt ytre. Større taklister i isopor er mindre faste, og skal sages forsiktig med en fintagget sag. Husk å male med vannmaling, ikke egnet for plassering høyt oppe, som tak eller høyt på vegger.

Hvis lister, paneler eller tilsvarende plasseres i «nå-høyde», bør bare polyuretan brukes. Slagfast og lett å reparere når uhellet er ute. For alle typer maling. Polystyren(isopor) kan bare males med vannbaserte farger, er ikke egnet til å plasseres lavt, men anbefales på tak eller høyt oppe på veggen. Om det er tvil rundt materialvalget, er dere velkomne til å kontakte oss og bestille gratis prøver for å være sikre. Vi sender ut prøver på tak-, vegg- & gulvlister for innendørsbruk. Bestill på de respektive produktene.